0592 - 313574 / info@innobikes.nl

Innobikes Assen

icon

Innobikes: De specialist voor fietsen, scooters en e-bikes in Assen

Vespa Scooters

Vespa Scooters

De geschiedenis van Piaggio Vespa

De Italiaanse Vespa's van Piaggio is niet meer weg te denken uit de Nederlandse markt. Inmiddels heeft het een echte cultstatus opgebouwd. In 1946 werd de scooter ontworpen onder de naam Paperino. Het eerste echte prototype werd geproduceerd door Enrico Piaggio. Het eerste prototype genaamd: Moto Piaggio no. 5 werd vanwege de vorm van de scooter Paperino genoemd. Oftewel ‘eendje’ en was een verwijzing naar Donald Duck. Echter was Enrico Piaggio niet tevreden met het ontwerp en daarom werd de Moto piaggio no. 6 ontworpen. Piaggio vond de uiterlijke kenmerken sterk lijken op dat van een wesp (Italiaans voor Vespa).  

Na de tweede wereldoorlog mocht Italië minder vliegtuigen produceren als voorheen, Piaggio besloot zich daarom te richten op de markt van betaalbare vervoersmiddelen. Na het aanvragen van het patent in 1946 ging de scooter sindsdien door het leven als Vespa 98. Het nieuwe exemplaar werd op een Golf Club in Rome voor het grote publiek geïntroduceerd.  


 

vespa

Ontwikkeling Vespa scooters 

Het design van de Vespa scooters veranderde om de paar jaar. Piaggio streefde naar steeds meer verbetering waardoor er al gauw een tweede versie van de Vespa 98 op de markt kwam. Alle scooters werden ondergedompeld in een metaalzilverachtige kleur en ook kregen de Vespa’s een nieuw geïntroduceerde koplamp.  

scooters brommers

Vespa Primavera

Tot aan de dag van vandaag is de Vespa 125 Primavera nog steeds het bekendste model wat op de markt is. Gericht op jong publiek en een specifieke focus op een toegankelijke manier van reizen in de drukke steden.  

Koop uw Vespa bij Innobikes 

Bij Innobikes kunt u er zelf voor kiezen in welke vorm u een Vespa aanschaft. Innobikes biedt verschillende opties aan qua betaling. Liever een occasion?  Bezoek de winkel en kijk wat de mogelijkheden zijn voor het kopen van een tweedehands scooter. Op zoek naar een scooter, maar wilt u het gehele bedrag niet in een keer betalen? Koop dan uw scooter op afbetaling. Met scooterflex kunt u snel en gemakkelijk u betaling spreiden. Bekijk de mogelijkheden: Scooterflex. Zo kunt u er zelf voor kiezen op welke wijze de betaling verloopt. Het is zelfs mogelijk een scooter te huren of te leasen via uw werkgever. Als u twijfelt over de wijze van betaling kunt u altijd contact opnemen met ons. Wij staan elke dag open voor het geven van onze adviezen en expertises. Naast Vespa scooters kunt u ook bij ons terecht voor: 

Vespa Scooters Innobikes

Klanten over Innobikes

Dit jaar een E-bike gekocht bij Innobikes. De service was perfect en het personeel zeer vriendelijk. Ik breng mijn fiets met een gerust hart naar Innobikes. Het team is vakkundig en vlot. Wanneer de reparatie van de fiets klaar is volgt gelijk een sms'je en een email. Innobikes raad ik zeker iedereen aan!

- Sanne K

 

Innobikes Assen