0592 - 313574 / info@innobikes.nl

Innobikes Assen

Zakelijk een fiets leasen? Regel het bij Innobikes

Het kabinet wil werkend Nederland weer op de fiets hebben, daarom geldt vanaf 1 januari 2020 een nieuwe fietsregeling. Deze regeling heeft voor zowel de werkgever en de werknemer voordelen. Bent u werkgever of werknemer en wilt u een zakelijk leasecontract afsluiten? Bij Innobikes is het mogelijk!

Ik ben werknemer

Ik ben werkgever

innobikeszakelijk lease

Werknemer

Heerlijk op de fiets naar uw werk. De werkdag lekker fit en fris beginnen. Dat wil toch iedereen? Bekijk hier hoe u dit regelt bij uw werkgever en wat de voordelen zijn.

De fiscale voordelen voor u als werknemer

Bijtelling
Krijgt u via uw werk een fiets en gebruikt u deze zowel zakelijk als privé, dan betaalt u jaarlijks 7% bijtelling. Dit houdt in dat u 7% van de waarde van de leasefiets bij uw inkomen optelt, waarover u vervolgens belasting betaalt.
Een voorbeeld hiervan: least u via uw werk een fiets van €2.500,- per jaar, dan betaalt u een kleine €70,- als uw inkomen in het belastingtarief van rond de 40% valt.
Belasting
Volgens de werkkostenregeling (WKR) mag uw werkgever 1,2% van uw salaris besteden aan belastingvrije extra’s. Informeer bij uw werkgever wat het beleid is. Blijft de fiets eigendom van de werkgever en gebruikt u de fiets alleen voor woon-werkverkeer, dan betaalt u hierover geen belasting.

Een fiets van de zaak leasen: wat zijn de voordelen?

Hoe regel ik dit met mijn werkgever?

Informeer allereerst naar de bereidwilligheid van uw werkgever. Is uw werkgever enthousiast, dan zijn er drie scenario’s mogelijk:

  1. Uw werkgever betaalt uw volledige leasekosten*
  2. Uw werkgever draagt een deel bij**
  3. Uw werkgever faciliteert alleen het proces. De leasekosten zijn voor eigen rekening.**

Is uw werkgever geïnteresseerd in één van de bovenstaande constructies, neem dan contact op met Innobikes. Wij maken een passende offerte. Keurt uw werkgever de offerte goed, dan regelen wij de rest.

*U betaalt slechts enkele euro’s bijtelling per maand. Uw voordeel kan oplopen tot wel 80%.
**U kunt (een deel) van het leasebedrag inhouden van uw brutoloon. Deze bruto-netto uitwisseling kan u tot wel 40% fiscaal voordeel opleveren ten opzichte van privé aanschaf.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

0592-313574

Werkgever

Fitte, vitale werknemers, dat wil toch iedereen? Met een leasefiets van de zaak kunt u dit als werkgever stimuleren. Bekijk hier hoe u uw werknemers een duwtje in de rug kunt geven.

De fiscale voordelen voor u als werkgever

Werkkostenregeling
Als werkgever mag u 1,2% van de fiscale loonsom van uw werknemer besteden aan belastingvrije extra's via de werkkostenregeling (WKR). Als werkgever moet dus kiezen waaraan u een belastingvrije vergoeding wilt geven. In veel gevallen valt de fiets niet langer hieronder, omdat dat flink op het totale budget drukt. Dit betekent dat u deze regeling kunt gebruiken voor andere belangrijke zaken. Dit hangt echter af van het beleid van de organisatie.
Onbelaste kilometervergoeding
U kunt de onbelaste kilometervergoeding uitkeren in combinatie met een leasefiets. Een voorbeeld hiervan is als volgt: de werknemer gaat vóór de fiets leaseregeling 5 keer per week met de eigen auto naar het werk en ontvangt hiervoor kilometervergoeding. Nu de werknemer kiest voor een leasefiets, gaat hij/zij vervolgens twee dagen per week met de leasefiets en drie dagen per week met de eigen auto naar het werk. U als werkgever mag dan nog drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren.

Een fiets van de zaak voor werkgevers: wat zijn de voordelen?

Hoe werkt het voor mij als werkgever?

De leaseconstructie is eenvoudig te regelen. Bepaal tot in hoeverre u de leasekosten wilt dekken, neem contact op met Innobikes en laat ons een offerte opstellen. Wij werken samen met verschillende partners en zoeken op die manier het best passende leasecontract voor u uit. Kortom: neem contact met ons op, dan regelen wij de rest.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

0592-313574

 

 

Klanten over Innobikes

Dit jaar een E-bike gekocht bij Innobikes. De service was perfect en het personeel zeer vriendelijk. Ik breng mijn fiets met een gerust hart naar Innobikes. Het team is vakkundig en vlot. Wanneer de reparatie van de fiets klaar is volgt gelijk een sms'je en een email. Innobikes raad ik zeker iedereen aan!

- Sanne K

 

Samenwerkingen

icon weerstations
icon weerstations

Innobikes Assen

Innobikes

Facebook Innobikes Assen           Bovag Innobikes Assen

Contact & Adres

Innobikes
Oude Molenstraat 46
9401 DD Assen

Telefoonnummer: 0592 - 313574
E-mailadres: info@innobikes.nl

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag9:00 - 18:00
Woensdag9:00 - 18:00
Donderdag9:00 - 18:00
Vrijdag9:00 - 21:00
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten

Contact & Adres

Innobikes Occasion en Outlet store
Jan Fabriciusstraat 9
9401 BC Assen

Telefoonnummer: 0592 - 313574
E-mailadres: info@innobikes.nl

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagGesloten